Tips på ovärderliga verktyg

Sommar och dags för lite avkoppling - och att gå igenom alla tips på program och appar som kommit in under våren. Vi vill passa på att dela med oss av några favoriter som blivit en ovärderlig hjälp i att jobba smartare och mer effektivt.

Dropbox

En lagringstjänst på nätet som gör att man kan dela filer och dokument med andra - och alltid komma åt informationen från sin dator, mobil eller surfplatta. Gratis upp till 2 GB per användare. Enklare att använda än rena serverlösningar eftersom dokumenten ligger i vanliga mappar på datorn och synkroniseringen görs automatiskt.

Evernote

Ett steg närmare det papperslösa kontoret? En app för att samla sina anteckningar och som finns för bl.a. Mac, Windows, iPhone, iPad och Android. Många smarta funktioner som att skicka e-postmeddelanden direkt till anteckningsboken, spela in ljudupptagningar, snabbt klippa ut webbsidor och ta foton. Och allt (även fotona) blir sedan sökbara när de ligger i Evernote.

Wunderlist

En enkel men genomtänkt att-göra-lista med olika listor, prioriteringar och påminnelser. Finns för de flesta plattformar. Går också att dela listor så att fler kan fylla på med aktiviteter - och bocka av när man klarat av uppgiften.

 

Har du några andra bra tips?

Trevlig sommar önskar Westmark Information!