Få ut 70 procent mer av dina medarbetare - vem går inte igång på det?

Det finns tydligen forskning som visar att medarbetare i snitt använder 30 procent av sin potential på jobbet. Om det stämmer skulle de flesta företag med anställda sitta på en guldgruva av outnyttjad kunskap! Men hur kommer man åt den - går det ens?

Inger Aspåker är VD på Konkret Utveckling, som hjälper företag att driva förändringsprojekt. Hon säger att hon vet exakt hur man förlöser resterande 70 procent av en medarbetares kapacitet. På ett seminarium häromdagen berättade hon om sin metod. Den går ut på att involvera, engagera och låta medarbetarna ta ansvar. Allt på frivillig basis.

Bra idéer på papper skapar inga förutsättningar för att lyckas, utan det är i praktiken det händer. En utveckling sker mellan visionen och nuläget, men det är också viktigt att jobba med individuella visioner för att medarbetarna ska känna sig engagerade får vi lära oss.

Inger betonar frivilligheten som ett starkt verktyg. Det är genom att låta människor jobba med saker som intresserar dem som man fångar upp de som brinner för just den frågan och då blir resultatet också bäst.

Men blir det inte kaos och flum när alla ska involveras och vara med och tycka? Frågar någon av deltagarna.

Nej, menar Inger. Det är tvärtom. Metoden skapar tydliga ramar och är garanterat floskel- och flumfri. Hon berättar att många av de kunder hon jobbat med under åren är företag som tidigare försökt genomföra förändringar men inte lyckats. De blir väldigt förvånade - och imponerade - när de ser hur otroligt effektivt metoden kan ta dem från prat till resultat.

Hmm. Jag kan tänka mig många företag som skulle ha nytta av det här. Fortsättning följer.