Westmark i globalt och ideellt PR-samarbete med Tree-Nation

Tree-Nation har valt att inleda ett samarbete med kommunikationsbyrån Westmark för att få fler svenskar att återplantera träd runt om i världen. Företaget som har sin bas i Barcelona har byggt en plattform för att samla återplanteringsprojekt på ett och samma ställe. Sedan starten 2006 har fem miljoner träd planterats via Tree-Nation tack vare bidrag från 118 000 privatpersoner och 1 500 företag.

Nu finns ClassPass i Sverige – för den som vill träna allt möjligt med samma kort

Världens största bokningstjänst för gym- och träningspass, ClassPass, har nu lanserats i Sverige. Samtidigt köper ClassPass företaget FitnessCollection med verksamhet i Stockholm och Göteborg för att fortsätta att växa och expandera över hela Norden.

​Europadagen – att bygga europeiska relationer för bättre kommunikation

Den 9 maj är det Europadagen som markerar Schuman-deklarationen, den dag 1950 när den franska utrikesministern presenterade sin idé till ett nytt politisk samarbete i Europa. Det är en dag som borde firas – inte minst bland alla kommunikations- och PR-byråer.

​Så skapar man ett globalt byrånätverk

Europa är ofta den första platsen för amerikanske företag som vill expandera österut. Kunniga globala kommunikatörer vet hur det ser ut på vår komplexa marknad med flera olika länder, olika språk, kulturella skillnader, ett invecklat och fragmenterat medielandskap, regionala knutpunkter med specifika fokusområden och mycket mer.

​Videointervju med Tom Leighton på Akamai - hur mycket data klarar internet utan att gå sönder?

Tom Leighton är VD och grundare av Akamai som hanterar cirka en tredjedel av all internettrafik. Enligt honom skulle internet gå sönder utan Akamais tjänster. Joakim Jardenberg var en av de som träffade Tom när han besökte Stockholm.

​Fem lärdomar från Mobile World Congress i Shanghai

Vår samarbetspartner Tilo Bonow (CEO och grundare av Piabo PR) var en av de inbjudna talarna på Mobile World Congress in Shanghai den 26-28 juni. Det var en del av startupseminariet 4YFN (4Years From Now) Summit som fokuserar på trender och innovation inom teknik, mobilitet och digitala ekosystem.

Westmark flyttar till Waterfront Building

Efter några härliga år högst upp i Hightechbuilding vid Hötorget flyttar vi nu kontoret till United Spaces och Waterfront Building. Fortfarande mitt i city och nu med några meter till Stockholms Central och T-Centralen.

​Lyft för oberoende nätverk när Brands2Life Global kraftsamlar

Westmark är den enda nordiska byrån i Brands2Life Global– ett nätverk av oberoende PR- och kommunikationsbyråer med partnerföretag över hela världen som drivs av den välrenommerade Londonbyrån Brands2Life.

​Nest kommer till Sverige med smart teknik och läcker design

Så här såg det ut på vårt kontor inför lanseringen av Nest Labs (www.nest.com) i Sverige. Det finns ett stort intresse för deras säkerhetskameror och brandvarnare – både för att de lyckas ta det smarta hemmet till en ny nivå och för den läckra designen.

​Kan man sova skönare på 10 000 meters höjd?

Vad gör man efter att ha skakat om en sömning marknad för madrasser? Man kommer på nya användningsområden för samma teknik, till exempel flygplanssäten! Det gjorde vår kund Simba som i dag presenterade Simba Air-Hybrid, ett nytt avancerat säte där man kan kontrollera temperatur, luftfuktighet och simulera tyngdlöshet på 10 000 meters höjd.Till sin hjälp i arbetet tog man en rad sömnforskare och Simba-ambassadören och fotbollsproffset Gareth Bale som själv tillbringar mycket tid i luften. Tid som han egentligen behöver för att sova mer och återhämta sig. Nu för Simba diskussioner med olika flygbolag – och nästa steg kan sedan bli skönare sovplatser också på tåg.