Madrassexperten Simba väljer Westmark i Sverige

Simba-madrassen har på kort tid blivit en uppskattad storsäljare i England för sin tekniska utformning, sitt låga pris – och att man sover extremt gott på den. Madrassen görs bara i en enda modell som passar alla, säljs på nätet och levereras till dörren. Nu kommer den till Sverige och lanseringen görs tillsammans med kommunikationsbyrån Westmark.

Flera investerare har ställt sig bakom en större europeisk expansion som Simba genomför under 2017. Målet är att utmana genom att ta marknadsandelar från traditionella leverantörer och skaka om en väldigt sömnig madrassmarknad.

– Det här är ett otroligt kul uppdrag eftersom det inte bara handlar om en branschutmanare som blivit oerhört populär i England, utan också om teknisk innovation och att Simba lyckats få folk att handla madrasser på ett nytt sätt, säger Mikael Westmark, vd på Westmark Information.

I projektgruppen ingår Mikael Westmark och Magdalena Höglund som har lång erfarenhet av PR och marknadsföring mot både konsument- och företagsmarknaden.

Simba Hybrid är en tekniskt avancerad madrass som består av flera lager med bland annat specialutformade spiralfjädrar, ett minnesskum som formar sig efter kroppen och ett allergivänligt ytskikt som reglerar temperaturen.

I stället för att erbjuda en djungel av olika modeller har Simba utvecklat en madrass som passar alla kroppstyper och sovstilar. Mer information om Simba finns på www.simbamadrassen.se.